ពងទាប្រៃ |
ពងក្រហមរបស់ ពងទាប្រៃ |
ត្រាំពងទាប្រៃ |
* គ្រឿងផ្សំរួមមាន :
- ពងទាឆៅសាបល្អចំនួន ៥០គ្រាប់
- អំបិល កន្លះគីឡូ
- បើមានជាក្រឡជ័រដាក់ក្នុងក្រឡជ័រ ឬ បើមានកែវ ដាក់កែវ
- ដាំទឹកអំបិល រួចទុកអោយត្រជាក់ ( រង្វាល់ទៅតាមបរិមាណ ១លិចស៊ុត ) - លាងពងទាអោយស្អាតរួចរៀបដាក់
ក្នុងក្រឡអោយពេញ ហើយចាក់ទឹកអំបិលចូល យកឈឺខ្ទាស់កុំអោយអោយពងអណ្តែត ផុតទឹកអំបិល។
- រក្សាទុកនៅកន្លែងមានសុវត្ថិភាព ២៥ ថ្ងៃ ទៅ ៣០ថ្ងៃ (យ៉ាងយូរ) រឺ ៣អាទិត្យទៅ ៤អាទិត្យ យ៉ាងយូរ
នោះលោកអ្នកនឹងបានពងទាប្រៃ យ៉ាងឆ្ងាញ់់ពិសារ។
+ បញ្ជាក់ : បើមានពង១ប្រេះ ឬស្រាំ ពងទាំងអស់ហ្នឹងត្រូវស្អុយខូច ឬប្រៃខុសបច្ចេកទេសត្រូវយក ពងនោះចេញ។
* មានវិធីធ្វើមួយរបៀបទៀត :
ទឹកអំបិលមិនបាច់ដាំក៏បាន គ្រាន់តែចាក់ទឹកស្អាតធម្មតាកូរអោយរលាយអំបិល ហើយចាក់លើស៊ុតដែលបានរៀបក្នុងក្រឡអោយលិច ហើយព្រឹកឡើង យកស៊ុតត្រាំនោះហាលថ្ងៃ ២-៣ព្រឹក ហើយយកមករក្សាទុកកន្លែងមានសុវតិ្ថភាព
* ក៏មានវិធីធ្វើមួយបែបទៀតរហ័សឆាប់បានញុំា :
ស៊ុត ១០គ្រាប់ អំបិល ២៤០g ត្រាំរយៈពេល ១សប្តាហ៍ ទៅ ១០ថ្ងៃ (យ៉ាងយូរ) នឹង បានទទួលទាន (តែវិធីនេះប្រៃផ្នែកសខ្លាំង)
* ជាទម្លាប់ ត្រាំបាន២០ថ្ងៃ បងប្អូនអាចលូក យកមកស្ងោរទទួលទានបណ្តើរៗបានហើយ។
No comments:
Post a Comment