វិធីធ្វើសាច់គោអាំងទឹកប្រហុក

 នេះប្រភេទជាគ្រឿងក្លែម ញុំាជាមួយបាយក៏ឆ្ងាញ់
* បៀបធ្វើសាច់គោអាំងទឹកប្រហុក :




- គ្រឿងផ្សំ :

- សាច់គោជាប់ខ្លាញ់ ៥០០ ក្រាម ហាន់ជាបន្ទះៗល្មម

- ប្រហុក ១ស្លាបព្រាបាយកន្លះ ( ចិញ្ច្រាំឱ្យម៉ដ្ឋ )
- ខ្ទឹមក្រហម ៣មើមចិតតូចៗ
- ទឹកក្រូចឆ្មារ ២ស្លាបព្រាបាយ
- ស្លឹកក្រូចសើច ២សន្លឹកហាន់តូចៗ
- រំដេង ១ស្លាបព្រាបាយចិតឲ្យតូចៗ
- ទឹកឆ្អិន កន្លះចានចង្កឹះ
- ស្ករស ដាក់ក៏បានមិនដាក់ក៏បានតាមចំណូលចិត្ត
- ជីស្លឹកវែង ឬជីរណា ត្រប់ស្រួយ ត្រយូងចេក
 

- គល់ស្លឹកគ្រៃ ៥ស្លាបព្រាបាយ  ( ឬតាមចំណូលចិត្ត )ហាន់ហើយ
- ខ្ទឹមស ៥កំពឹស
- ផ្លែម្ទេសទុំ ៣ផ្លែ ឬច្រើនតាមចំណូលចិត្តចិត្តតូចៗ
- ខ្ទឹមស និង ម្ទេសបុកជាមួយគ្នាឲ្យម៉ត់






- វិធីធ្វើ :
- វិធីធ្វើទឹកប្រហុក  
លោកអ្នកត្រូវយកចានគោមធំមួយមកដាក់ ប្រហុកដែលចញ្ច្រាំរួច, ទឹកក្រូចឆ្មារ ខ្ទឹមស ម្ទេសបុក, រំដេង, គល់ស្លឹកគ្រៃ, ខ្ទឹមក្រហម, ស្លឹកក្រូចសើច និងទឹកឆ្អិន កូរបញ្ចូលគ្នាឲ្យសព្វ ភ្លក់មើលតាមចំណូលចិត្ត ( ភាគច្រើនរស់ជាតិរបស់វា គេធ្វើជូរប្រៃ )

ទឹកប្រហុក
- រៀបបន្លែដាក់ចាន ទុកមួយឡែក
- យកសាច់គោដាក់អាំង ពេលដែលសាច់គោឆ្អិនហើយ យកសាច់គោនោះមកហាន់ជាចំណិតៗ

 ( អ្នកអាចអាំងសាច់គោកុំឲ្យឆ្អិនពេក គឺនៅជាប់ឈាមតិចៗក៏បានដែរ )
- បន្ទាប់មកអ្នកអាចយកសាច់គោ ដែលបានហាន់រួចរៀប ដាក់ក្នុងចាន ហើយដួសទឹកកប្រហុកជាការស្រេច ៕

សាច់គោអាំងទឹកប្រហុក

Share:

No comments:

Post a Comment


សូមចុច Like Page My Favorite Food

Translate

Popular Posts

Recent Posts

Unordered List

  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
  • Aliquam tincidunt mauris eu risus.
  • Vestibulum auctor dapibus neque.

Pages

Theme Support

Need our help to upload or customize this blogger template? Contact me with details about the theme customization you need.