របៀបធ្វើទឹកស្រកានាគក្រឡុក
* គ្រឿងផ្សំរួមមាន :
- ផ្លែស្រកានាគ ពណ៌ក្រហម ឬ ពណ៌ស
តាមចំនូលចិត្តលោកអ្នកចង់ពិសារមួយណា
ក៏បាន ហាន់ជាចំណិតៗ ចំនួន 100ក្រាម
- ទឹកសឺរ៉ូ ពណ៌ក្រហម ( ពណ៌អីក៏បាន ) ១ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកក្រូចឆ្មារ ២-៣ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកកកដុំតូចៗ ( បើសិនមានទឹកកកឈូស កាន់តែល្អ អាចដាក់ ១ចានចង្កឹះ )
* វិធីធ្វើទឹកផ្លែស្រកានាគក្រឡុក
មុនដំបូងត្រូវចាក់ទឹកកកចូលទៅក្នុងឧបករណ៍ក្រឡុក បន្ទាប់មកដាក់ផ្លែស្រកានាគ ទឹកសឺរ៉ូ និង ទឹកក្រូចឆ្មារបញ្ចូលគ្នាតែម្តង បើកឧបករណ៍ក្រឡុកដោយប្រើកំលាំងធម្មតាបានហើយ ព្រោះផ្លែស្រកានាគវាទន់ៗងាយបែកឆាប់ កិនទុកប្រហែល ២ ៣ នាទីឲ្យវាម៉ដ្ឋខាប់ជាសាច់តែមួយ
រួចរាល់ហើយលោកអ្នកអាចចាក់ដាក់ក្នុងកែវដែលរៀបចំស្អាតទុកពិសារបាន ។
ទឹកក្រឡុកស្រកានាគពណ៌ស |
ទឹកក្រឡុកស្រកានាគពណ៌ក្រហម |
បញ្ជាក់ ដោយសារយើងបានកិនលាយជាមួយទឹកកក ប្រសិនទុកចោលយូរ ហើយមិនបានដាក់ទូទឹកកកទៀតនោះ វានឹង បាត់បង់រសជាតិលែងឆ្ងាញ់មិនខាន ។
No comments:
Post a Comment