* គ្រឿងផ្សំរួមមាន :
- ត្រីសាមបាក់
- គ្រឿងការី
- ម្ទេសដៃនា ( ហាន់ជាបញ្ជិតៗ )
- គល់ស្លឹកគ្រៃ ( ហាន់ជាបញ្ជិតៗ )
- ខ្ទឹមស ( ចិញ្រ្ចាំឲ្យម៉ត់)
- ខ្ទឹមបារាំង (ហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗ )
ទុកសំរាប់ទ្រាបត្រីសាមបាក់ពេល
ដាក់អាំង
- ដើមឃិនឆាយ ឬ ជីវ៉ាន់ស៊ុយ
- រំដេង ( ហាន់ជាបញ្ជិតស្តើងៗ )
- ស្លឹកក្រូចសើច ( ហាន់ជាសសៃតូចៗ )
- ប្រេងឆា
- ម្ទេសក្រៀម ( ត្រាំទឹក ចិញ្ច្រាំឲ្យម៉ត់ )
- ស្ករត្នោត
- គ្រឿងបុក
- កាពិ
- អំបិល
- ប៊ីចេង
- ក្រដាសដុតត្រី
* វិធីធ្វើ :
- ដាក់ខ្ទះឲ្យក្តៅចាក់ប្រេង ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ
ចូលឲ្យក្រហម ចាក់ម្ទេសក្រៀមចិញ្ច្រាំ
ស្ករត្នោត ចាក់រំដេង ស្លឹកក្រូចសើច
គល់ស្លឹកក្រៃ គ្រឿងបុក កាពិ ប៊ីចេង
អំបិល ចូលកូរឲ្យឈ្ងុយ ទុកមួយឡែក
សិន ។
- យកក្រដាសដុតត្រី ដាក់ខ្ទឹមបារាំង ស្លឹកក្រូចសើច គល់ស្លឹកគ្រៃ រំដេង ក្រាលពីក្រោមត្រី រួចយកគ្រឿងដែលឆារួច មកដាក់ក្នុងពោះត្រីរួចខ្ចប់ត្រីអាំងរយៈ 20នាទីទើបត្រីឆ្អិនល្អ អាចយកមកពិសារបាន ។
No comments:
Post a Comment