នំបាក់បិន ឬ នំដំឡូងដុត

     នេះជាប្រភេទនំខ្មែរយើង ដែលមិនសូវមានការធ្វើលក់នៅតាមទីផ្សារច្រើន ចង់រកទិញញុំាពិបាកដើររកអ្នកលក់ទៀត ពេលខ្លះបើចង់ញុំាមានតែធ្វើដោយខ្លួនឯង តែអ្វីដែលសំខាន់ គឺមិនចេះធ្វើ ថ្ងៃនេះ My Favorite Food នឹង លើយករូបមន្តនៃការធ្វើ នំបាក់បិន ឬ នំដំឡូងដុត ។


វិធីធ្វើនំបាក់បិន ឬ នំដំឡូងដុត

អានរួច សូមជួយចែករំលែកបន្ត ដើម្បីផ្តល់ចំណេះដឹងល្អៗដល់អ្នកផ្សេងបានដឹង បានយល់ដូចអ្នកទាំងអស់គ្នាផងណា៎ !
សូមអរគុណសំរាប់ការចូលអាន និង ជួយចែកចាយបន្ត នេះជាកំលាំងចិត្តឲ្យពួកយើងមានទឹកចិត្តខំស្រាវជ្រាវបន្ថែម ^^ 




គ្រឿងផ្សំរួមមាន :

- ដំឡូងមីឈូសរួច ១គីឡូ


- អំបិល ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ស្ករស ៣០០ក្រាម
- ខ្ទិះដូង ៤០០មីលីលីត្រ
- សាច់ដូងកោស ១ចំហៀងផ្លែ
- ស៊ុត ៥គ្រាប់
- ទឹកដោះគោ ១កំប៉ុង
- ទឹកស្លឹកតយ ២០០មីលីលីត្រ

វិធីធ្វើ :


១. ដំបូងអ្នកត្រូវយកដំឡូងដែលបានឈូសរួចមកលាយជាមួយស្ករស, អំបិល, សាច់ដូង, ទឹកដោះគោ, ទឹកស្លឹកតយ, ខ្ទិះដូង និងគោះពងទាដាក់ រួចកូរវាបញ្ចូលគ្នាទាំងអស់។
២. នៅពេលដែលកូរសព្វហើយ ត្រូវយកវាទៅចាក់ចូលក្នុងម៉ាស៊ីនក្រឡុក ធ្វើការរង់ចាំឲ្យម៉ាស៊ីនកិនម៉ត់សិន។


៣. បន្ទាប់ពីម៉ាស៊ីនកិនរួចរាល់
ហើយ ត្រូវចាក់វាចេញមកវិញដាក់ចូលទៅក្នុងថាសវាសឲ្យស្មើ ឬសំភារៈអ្វីផ្សេងដែលមានផ្ទៃរាបដូចទៅនិងថាស រួចយកវាទៅដាក់ចូលក្នុងឡដុតនំ ឬឡាំងស៊ិងចំហុយក៏បាន រក្សាទុកប្រហែលជា ៥០នាទី ទៅ ១ម៉ោង។
៤. ពេលនំឆ្អិនមុន និងអ្នកយកនំទៅកាត់ត្រូវទុកវាពី ១៥ ទៅ២០នាទីសិន ដើម្បីឲ្យងាយស្រួលក្នុងការកាត់ កាត់ហើយរៀបដាក់ចានជាការស្រេច ៕






Share:

No comments:

Post a Comment


សូមចុច Like Page My Favorite Food

Translate

Popular Posts

Recent Posts

Unordered List

  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
  • Aliquam tincidunt mauris eu risus.
  • Vestibulum auctor dapibus neque.

Pages

Theme Support

Need our help to upload or customize this blogger template? Contact me with details about the theme customization you need.