វិធីធ្វើសម្លរ តុងយុំាបង្កង


គ្រឿងផ្សំ 

- គល់ស្លឹកគ្រៃមួយគល់
- ខ្ទឹមស 2 ឬ 3 កម្ពឹស
- ស្លឹកជី
- រំដេង 1ដុំ តូច
- បង្កងស្រស់ 7
- តុងយុំា 1ដុំតូច
- អំបិល 1ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ទឹកត្រី 1ស្លាបព្រាបាយ
- ស្ករ 2ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ប៊ីចេង 1ស្លាបព្រាកាហ្វេ




វិធីធ្វើ 
- លោកអ្នកអាចយកខួរបង្កងចេញ ឬ ក៏មិនបាច់យកចេញក៏បាន រួចលាងបង្កង និង ជីឲ្យស្អាត

- ចិញ្ច្រាំខ្ទឹមសដាក់បំពងឲ្យឈ្ងុយ ដួសដាក់ចានទុកមួយឡែក ចំណែកឯរំដេងវិញ  ត្រូវយកទៅដុត
  ឲ្យឈ្ងុយដំឲ្យទក់ រួចដំគល់ស្លឹកគ្រៃឲ្យទក់ដូចគ្នា
- ដាក់ដាំទឹកឲ្យពុះបន្ទាប់មកដាក់បង្កង, ជី, រំដេង និង គល់ស្លឹកគ្រៃចូលឆ្នាំងចាំមួយពុះសិន សឹម        ដាក់តុងយុំាចូលកូរឲ្យសព្វបន្ថែម ប៊ីចេង, ស្ករ, ទឹកត្រី, អំបិលចូល ( ប្រសិនបើអ្នកយកខួរបង្កងចេញ
  ត្រូវចាក់ខួរចូល ) ចាំរហូតដល់បង្កងឆ្អិនល្អអាចពិសារបាន ៕


Share:

No comments:

Post a Comment


សូមចុច Like Page My Favorite Food

Translate

Popular Posts

Recent Posts

Unordered List

  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
  • Aliquam tincidunt mauris eu risus.
  • Vestibulum auctor dapibus neque.

Pages

Theme Support

Need our help to upload or customize this blogger template? Contact me with details about the theme customization you need.