Home »
វិធីធ្វើម្ហូបខ្មែរ
» វិធីធ្វើសម្លរ តុងយុំាបង្កង
វិធីធ្វើសម្លរ តុងយុំាបង្កង
គ្រឿងផ្សំ
- គល់ស្លឹកគ្រៃមួយគល់
- ខ្ទឹមស 2 ឬ 3 កម្ពឹស
- ស្លឹកជី
- រំដេង 1ដុំ តូច
- បង្កងស្រស់ 7
- តុងយុំា 1ដុំតូច
- អំបិល 1ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ទឹកត្រី 1ស្លាបព្រាបាយ
- ស្ករ 2ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ប៊ីចេង 1ស្លាបព្រាកាហ្វេ
វិធីធ្វើ
- លោកអ្នកអាចយកខួរបង្កងចេញ ឬ ក៏មិនបាច់យកចេញក៏បាន រួចលាងបង្កង និង ជីឲ្យស្អាត
- ចិញ្ច្រាំខ្ទឹមសដាក់បំពងឲ្យឈ្ងុយ ដួសដាក់ចានទុកមួយឡែក ចំណែកឯរំដេងវិញ ត្រូវយកទៅដុត
ឲ្យឈ្ងុយដំឲ្យទក់ រួចដំគល់ស្លឹកគ្រៃឲ្យទក់ដូចគ្នា
- ដាក់ដាំទឹកឲ្យពុះបន្ទាប់មកដាក់បង្កង, ជី, រំដេង និង គល់ស្លឹកគ្រៃចូលឆ្នាំងចាំមួយពុះសិន សឹម ដាក់តុងយុំាចូលកូរឲ្យសព្វបន្ថែម ប៊ីចេង, ស្ករ, ទឹកត្រី, អំបិលចូល ( ប្រសិនបើអ្នកយកខួរបង្កងចេញ
ត្រូវចាក់ខួរចូល ) ចាំរហូតដល់បង្កងឆ្អិនល្អអាចពិសារបាន ៕
No comments:
Post a Comment